ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Veden mittaus ja laskutus

Veden mittaus

Vesi- ja jätevesilaskutus perustuu kiinteistökohtaisella vesimittarilla mitattuun veden kulutukseen. Kiinteistön omistajat ilmoittavat vesimittarinlukeman vuosittain joko laitoksen lähettämän mittarinlukukortin, puhelimen tai Osuuskunta Valkeaveden kotisivuilla olevan itseluentalomakkeen kautta. Laitos lukee vesimittarit keskimäärin neljän vuoden välein.

Vesimittarit ovat laitoksen omaisuutta. Varmistaakseen, että vesimittarit toimivat oikein, laitos vaihtaa kustannuksellaan vesimittarit n. 10 vuoden välein. Mikäli huomaat toimistahäiriöitä vesimittarissa, pyydämme ottamaan välittömästi yhteyttä vesilaitokseen.

Laskutus

Laskutus suoritetaan neljä kertaa vuodessa, kolme laskutuskertaa perustuu edellisen vuoden ilmoitetun kulutuksen perusteella laskettuun arvioon ja yksi laskutuskerta (tasauslaskutus) perustuu joko asiakkaan tai laitoksen suorittamaan vesimittarin luentaan.

Loma-asuntojen osalta laskutus on pääsääntöisesti kerran vuodessa.

Jotta arviolaskutus vastaisi mahdollisimman hyvin todellista kulutusta, pyydämme asiakkaitamme ilmoittamaan laitokselle vedenkulutuksessa tapahtuvat suuremmat muutokset, esim. huomattava muutos karjan määrässä ym.
Arviolaskutuksen oikeellisuutta voi myös seurata vertaamalla arviolaskun vesimittarilukemaa todelliseen vesimittarin lukemaan. Osuuskunta Valkeavesi suorittaa myös jäteveden laskutuksen osuuskunnan ja Kalajoen kaupungin välisen sopimuksen mukaisesti ja tilittää sen kaupungille.

Vesimittarin itseluentalomake >

Vesilaskun luentaohje (PDF) >